Deze FAQ is work in progress:

Lightroom gebruikers:

• Kies voor Exporteren naar: Oypo
  • Klik daarna op inloggen

• Als het de eerste keer is dat je de Oypo plugin gebruikt dien je eerst toegang te geven.

• Log in by Oypo met je cs-accountnaam en wachtwoord.

• Kies voor Ja in het volgende scherm.

• Je kunt nu teruggaan naar LightRoom en ziet daar dat je bent ingelogd bij Oypo.
  • Klik op Nieuwe fotomap

• En daarna op Exporteren.

• Geef de fotomap een mooie herkenbare naam (dit is alleen voor intern gebruik, handig als je later een map in Oypo moet weggooien en je weet precies wat er in zit).
  • Selecteer Verborgen.
  • Klik op Toevoegen.

• Even geduld...

• Log nu in op citysessies.nl en ga naar je dashboard.
  • Klik bij de goede CitySessie op Foto's aanleveren.

• Selecteer de juiste fotomap.

• Geef aan in welke stad de shoot is gemaakt.
  • Kies een aantal categorieën waarin je foto's zullen worden getoond. (Tip: wil je in meerdere categorieën worden gevonden, zorg dan dat je in elke categorie een fotosessie aanlevert.)
  • Sorteer je foto's zodat je 6 favorieten zichtbaar zijn voor het publiek. Die dien je in de bovenste grijze vakken te slepen. Tip: begin altijd met een knaller en eindig ook met een knaller. Zorg verder voor gevarieerde foto's! Geen 6 foto's in dezelfde setting. Zie voorbeeld hieronder en de FAQ.

• Schrijf een tekst voor onder de 6 foto's en pas eventueel je titel aan.

• Er volgt nog 1 scherm met een berichtje naar de klant. Daarna ben jij klaar. De klant ontvangt een mooie email met een link naar de foto's.
  • Deel je foto's binnen de CitySessies Facebook groep en vraag om feedback. Zo kun je je ervaring delen en iedere keer verbeteren.